Verkeer

Nieuwe buslijnen, ook in Lede

today25 januari 2024

Achtergrond

De nieuwe dienstregeling van De Lijn vind je online via de routeplanner, de app en Hoppin. Liever een papieren folder? Die zullen in de loop van februari beschikbaar zijn bij de dienst mobiliteit.

In Lede zijn twee buslijnen opgewaardeerd. Zowel buslijn 59 (Aalst – Hofstade – Lede – Oordegem) als buslijn 20 (Aalst – Erpe Vijfhuizen – Oordegem – Melle – Gent) hebben dubbel zoveel ritten gekregen. Ook is er vanaf juli 2023 een complete nieuwe buslijn (buslijn 21 Erpe-Mere – Zele – Berlare) ingelegd met een 60-minuten frequentie. Hiermee is de noord-zuidverbinding in Lede eindelijk gerealiseerd en kan er – door het feit dat buslijn 20 ook is opgewaardeerd – heel snel een verbinding richting Aalst gemaakt worden ter hoogte van de halte Erpe Vijfhuizen.

Lijn 591 (Aalst – Hofstade – Lede – Serskamp – Wetteren) rijdt vanaf 6 januari enkel in de spits. Er is geopteerd om lijn 59 op te waarderen omdat lijn 591 hoofdzakelijk de spoorlijn volgt en er dus alternatieven zijn via het treinnet. Korte verplaatsingen kunnen overigens ook opgevangen worden door het flexvervoer.

Een overzicht vind je op https://lede.be/wijzigingen-dienstregeling-de-lijn

Geschreven door Ralph Iliano


0%