Sport

Tijdelijk samenscholingsverbod op sportcomplex De Ommegang

today10 juni 2024

Achtergrond

Naar aanleiding van ernstige incidenten tijdens een illegale voetbalwedstrijd op 1 juni 2024 stelt de burgemeester een tijdelijk samenscholingsverbod in voor de voetbalterreinen en aanhorigheden op het Sportcomplex De Ommegang. Dit verbod geldt van 7 juni 2024 tot en met 1 september 2024.

Op zaterdag 1 juni 2024 vond een niet-officiële derby plaats tussen FC Aalst en FC Denderleeuw, zonder vergunning of toestemming van het Lokaal bestuur. Meer dan 150 supporters veroorzaakten aanzienlijke schade aan de omheining en infrastructuur van het sportcomplex. Daarnaast werden minderjarigen met messen, stokken en ijzeren staven aangetroffen, wat leidde tot vandalisme, geluidsoverlast en een verstoring van de openbare orde.

Om de veiligheid en rust in Lede te waarborgen, zijn tot en met 1 september 2024 samenscholingen van meer dan 10 personen verboden op de voetbalterreinen en aanhorigheden op het sportcomplex. Dit verbod is niet van toepassing op door het Lokaal bestuur vergunde evenementen en activiteiten. Overtreding van het verbod kan leiden tot een gemeentelijke administratieve sanctie van maximaal 500 euro voor meerderjarigen en 175 euro voor minderjarigen.

Geschreven door Ralph Iliano


0%