Sport

Sportgala van Lede zorgt voor bomvolle Volkskring

today12 maart 2024

Achtergrond

Vrijdag 8 maart huldigde de gemeente Lede tal van individuele kampioenen en kampioenen in ploeg op het jaarlijks Sportgala. Op advies van de sportraad verkoos het lokaal bestuur ook de Verdienstelijke Ledenaar, de Sportploeg, de Sportclub, de Jeugdlaureaat en de Sportlaureaat van het jaar 2023.

De prijs voor Verdienstelijke Ledenaar ging naar Roger Duytschaever. Hij is sinds 1991 lid van FC Smetlede en was meer dan 20 jaar voorzitter van de club. Wekelijks was hij present op competitiematchen van zowel de jeugd, de reserven als de eerste ploeg. De club benoemde hem dan ook tot erevoorzitter.

De Dames A van VC Delhaize Lede kregen de titel Sportploeg van het jaar 2023. Zij haalden de finale van de beker van Oost-Vlaanderen en speelden een uitermate sterk seizoen in competitie. Voor het eerst in de geschiedenis van hun bestaan dwongen de dames bovendien promotie af naar de nationale competitie.

De titel van Sportclub van het jaar 2023 ging naar Dance Fever Lede. Deze vereniging ontstond in 1998 en vierde in 2023 hun 25-jarig jubileum met maar liefst 450 actieve leden. Dance Fever kijkt duidelijk heel trots terug naar het voorbije seizoen en vol verwachting naar de toekomst.

Stef Roobroeck behaalde vorig jaar de titels van algemeen Oost-Vlaams en algemeen Vlaams karatekampioen. Op het Belgisch kampioenschap wist hij een mooie 3e plaats te behalen voor kata, maar de kroon op zijn seizoen was de Belgische titel voor kumite. Deze uitzonderlijke prestaties bezorgden Stef de titel van Jeugdlaureaat 2023.

De hoofdprijs Sportlaureaat ging naar hockeyspeelster Noa Schreurs. Noa is pas 20 jaar, maar al een vaste waarde bij zowel Gantoise als bij de Young Red Panthers U21. Gantoise mocht zich in 2023 de 5 e beste hockeyploeg van Europa noemen en met de Young Red Panthers won ze brons op het wereldkampioenschap in Chili. Prestaties om u tegen te zeggen en sportend Lede is dan ook zeer benieuwd naar wat de toekomst brengt voor deze Leedse topper.

Geschreven door Ralph Iliano


0%