Politiek

Van Gyseghem en Nas voor De Coöperatie naar nationale verkiezingen

today31 januari 2024

Achtergrond

Op 9 juni zullen Ledenaars kunnen kiezen voor verschillende Leedse kandidaten. Ook schepen Franky Van Gyseghem en voorzitter Jan Huib Nas (beiden De Coöperatie) maken dit jaar 2 verkiezingen mee: de gemeenteraadsverkiezingen in oktober, maar eerst de nationale verkiezingen van 9 juni. Beiden staan op een Vooruitlijst. Van Gyseghem op de federale lijst en Nas op de Vlaamse lijst.

Toch stelt De Coöperatie dat ze meer is dan een lokale tak van Vooruit. “Natuurlijk maakt Vooruit Lede volledig deel uit van onze beweging. Dat was zo in 2018 toen De Coöperatie ontstond, toen Vooruit nog SP.A heette en toen het nog geen beweging was” zegt Daisy De Grauwe van De Coöperatie. “Dat is vandaag nog steeds zo. Bovendien kunnen wij de beslissing van Vooruit om te verruimen en om te evolueren tot een beweging alleen maar toejuichen.”

Nas vult aan: “Met ex-schepen Dirk Rasschaert en gemeenteraadslid Johan De Ryck hebben we nog altijd een stevige blauwe poot. En de witte raven als Daisy De Grauwe en Katinka Pottie, die in 2018 zonder partijbinding in de politiek stapten, zijn echt niet opeens van kleur veranderd. We zijn in die jaren wel naar elkaar toegegroeid. Onze rode, onze blauwe en onze witte pijler hebben zich vermengd tot een mooi paars geheel.”

Geschreven door Ralph Iliano


0%