Politiek

Ook Open Lede zet kandidaten in voor nationale verkiezingen

today29 februari 2024

Achtergrond

Op 9 juni 2024 zijn er verkiezingen voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers, het Vlaams Parlement en het Europees Parlement. Voor het Vlaams parlement staat Milan Van Cauter, 21 jaar uit Wanzele, op de 13e plaats bij de opvolgers. Milan combineert zijn studies TEW met zijn aardappelbedrijf. Vanuit die achtergrond wil Milan de link zijn tussen de boerenwegel en de Wetstraat om zo bij te dragen aan meer bestaanszekerheid en een beter toekomstperspectief voor jonge en minder jonge landbouwers.

Voor het federaal parlement staat Erica Sermijn op de 11e effectieve plaats. Erica is mama van 3 tieners en stond als arts specialist infectieziekten op de eerste lijn tijdens de covid-19 pandemie. Sinds vorig jaar is Erica gemeenteraadslid voor Open Lede. Naast het thema gezondheidszorg wil ze zich inzetten voor gelijkwaardige rechten en kansen voor minderheden, een beter uitgebouwde ouderenzorg, recht op waardig sterven en een snellere toegang tot psychologische zorgverlening.

Stijn Wille staat op de 7e effectieve plaats voor het Europees parlement. Stijn is sinds meerdere jaren gemeenteraadslid en voormalig schepen in Lede. Als zelfstandig ir. architect spitst hij zich toe op het ontwerpen van gezonde gebouwen. Stijn wil het belang van een sterk Europa met betere samenwerking blijven uitleggen en uitdragen. Belangrijke maatschappelijke thema’s zoals, migratie, veiligheid, de koppeling tussen ecologie en economie,… kunnen enkel op Europese schaal aangepakt worden. Er komt heel wat Europese wetgeving op ons af, bv omtrent energie-efficiëntie van gebouwen. Stijn wil zich inzetten voor een efficiënte en regelluwe omzetting van de Europese regelgeving naar de Vlaamse en Belgische wetgeving.

Geschreven door Ralph Iliano


0%