Politiek

Elsy De Geyter en Isabelle Derder voor CD&V naar nationale verkiezingen

today6 maart 2024

Achtergrond

De provinciale partijraad van CD&V keurde op zaterdag 24 februari de lijsten voor de Vlaamse en Federale verkiezingen goed.  Voor Lede staan schepen Elsy De Geyter en voorzitter van de gemeenteraad Isabelle Derder op deze lijsten.

Elsy De Geyter (15de plaats federaal parlement) zetelt meer dan 10 jaar in de gemeenteraad en is begin 2022 aangesteld als schepen voor Financiën, ICT, lokale economie, middenstand, tewerkstelling, wijkwerken, kermissen, markten, evenementen, feestelijkheden en samenwerkingsverbanden. “Elsy houdt ervan mensen persoonlijk te ontmoeten en te luisteren naar onze inwoners. Hun ideeën en bezorgheden wil ze meenemen naar Brussel om samen met onze sterke CD&V ploeg de toekomstige samenleving mee vorm te geven” klinkt het bij CD&V Lede. “De afgelopen 2 jaar was er een mooie samenwerking én uitwisseling van informatie, ervaring en kennis met onze vicepremier. Elsy is dan ook verheugd gevraagd te zijn om de federale lijst van CD&V met lijsttrekker Vincent Van Peteghem te mogen versterken.”

Isabelle Derder (22 ste plaats Vlaamse lijst) is aan haar 3de legislatuur in de Leedse politiek bezig. Na 5 jaar in de OCMW-raad gezeteld te hebben is ze sinds 2013 gemeenteraadslid. In die gehele periode is ze voorzitter van de commissie voor verkeersveiligheid en verkeersleefbaarheid. Sinds 2022 is ze ook voorzitter van de gemeenteraadscommissie voor ruimtelijke ordening en werd ze ook voorzitter van de gemeenteraad. “Mobiliteit en een goed ruimtelijk beleid zijn 2 belangrijke thema’s voor mij” zegt Isabelle. “Dit maakt Lede leefbaarder. Het is dan ook iets waar ik mij de voorbije jaren voor heb ingezet en waar ik blijvend aandacht wil voor hebben.”

Geschreven door Ralph Iliano


0%