Onderwijs

Startschot Heart Times voor SMC leerlingen gegeven

today8 februari 2024

Achtergrond

Het Stella Matutina college gaf vorige maandag het startschot van het Heart Times-project. Heart Times, een initiatief gericht op verkeerseducatie, wereldburgerschapseducatie en EHBO, heeft als doel leerlingen bewust te maken van maatschappelijke thema’s en hun eigen positie daarin. De belevingsdag bood een unieke gelegenheid voor leerlingen om kritisch te kijken naar actuele kwesties en hun eigen standpunten te evalueren. Later in het jaar wordt deze projectdag, weliswaar met andere inhouden, ook ingevuld voor de overige jaren.

Voor de vijfdejaars bestond de projectdag op 5 februari uit verschillende workshops, waaronder een sessie over burgerschapseducatie met als thema “Vluchtelingen in Europa”. Daarnaast stond ook EHBO op het programma, waarbij studenten van Odisee leerlingen inwijdden in eerste hulp aan de hand van realistische situaties. De verplaatsing met de fiets werd gebruikt als gelegenheid voor verkeerseducatie.

Ook het zesde jaar nam deel aan de Heart Times-belevingsdag op 5 februari, met een focus op maatschappelijk actuele thema’s. Op het programma: hartmassage, reanimatie en het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED). In de namiddag stond een voordracht van Khalid Benhaddou op het programma, waarin hij spreekt over vrijheid van meningsuiting, censuur, verharding in het discours en radicalisering.

Geschreven door Ralph Iliano


0%