Onderwijs

Solidariteitsfestival op SMC komende vrijdag

today26 maart 2024

Achtergrond

Het Stella-Matutinacollege in Lede organiseert komende vrijdag een solidariteitsfestival. Dit festival belooft, met een scala aan activiteiten voor leerlingen en leerkrachten, een dag vol plezier, muziek, educatie en solidariteit te worden.

Het festival begint tijdens de middagpauze, waarbij iedereen samen een soepmaaltijd nuttigt. Voor deze smakelijke traktatie wordt een bescheiden bijdrage gevraagd waarvan de opbrengst aan verschillende goede doelen wordt geschonken. De festiviteiten gaan verder met het JEZ-festival (Jong en Zot) in de namiddag. Hier kunnen de leerlingen en leerkrachten samen genieten van optredens van bands en dj’s van eigen SMC-bodem. Na de muzikale hoogtepunten wachten verschillende werkwinkels op deelnemers. Van het inkleuren van mandala’s tot workshops mindfulness, van een mensenrechtenspel tot diverse sportieve opties, er is voor elk wat wils. Leerlingen hebben reeds in hun godsdienstlessen een keuze kunnen maken uit deze boeiende activiteiten.

Tegelijkertijd worden er informatieve sessies georganiseerd over Broederlijk Delen, is er een doorlopende mogelijkheid om lekkernijen te kopen in de Wereldwinkel en om deel te nemen aan de Schrijf-Ze-Vrij-actie van Amnesty International. De dag wordt afgesloten met een spannende voetbalwedstrijd tussen leerlingen van het vijfde jaar en leerkrachten. Ook deze solidariteitsmatch brengt via een pronostiek geld in het laatje voor de goede doelen.

Hoe het geld wordt verdeeld over de goede doelen, wordt mede bepaald door de leerlingen.

Geschreven door Ralph Iliano


0%