Milieu

Twee klimaatprojecten van start in Lede

today11 april 2024

Achtergrond

De eerste editie van het burgerbudget klimaatprojecten was een succes. Dankzij jullie stemmen en de beoordeling van een onafhankelijke externe jury, gaan 2 nieuwe klimaatprojecten in onze gemeente van start.

De gekozen projecten zijn:

• De eenzame fietser – Stella Matutinacollege: De school zal met het burgerbudget deelfietsen voor de leerlingen aanschaffen, waarmee ze inzet op groene mobiliteit en inclusie van alle leerlingen. Naast de fietsen worden ook herstelkoffers aangekocht, een fietsenrek en een digitaal reservatiesysteem geïnstalleerd.

• Klimaatbewuste vernieuwingen fietsenstalling en omgeving school – VBS Sterreneiland: Het burgerbudget zal bijdragen aan de bouw van een ecologisch ingerichte overdekte fietsenstalling en het verduurzamen van de schoolomgeving. Het doel is om de fietsmobiliteit en het milieubewustzijn van leerlingen, leerkrachten, ouders en buurtbewoners te stimuleren.

Burgerbudget klimaatprojecten is een initiatief van het lokaal bestuur Lede, onder begeleiding van Ecolife en met steun van Provincie Oost-Vlaanderen.

Geschreven door Ralph Iliano


0%