Wanneer Jan Huib Nas de kans ziet, smokkelt hij poëzie binnen in Te Boek! Deze keer las hij ‘Pogradec’ van Lasgush Poradeci, en sloot daarmee het thema Albanië af.

In aflevering 2 van Te Boek! borduren Jan en Jan verder op de thema’s die Dyab Abou Jahjah in de vorige aflevering aanreikte. Jan las ‘Schuldig over de hele lijn’ van Pascal Bruckner. Hier zijn verslag.

Aflevering 2 van Te Boek! stond in het teken van Albanië. Jan en Jan bespreken 2 boeken van Ismail Kadare: ‘De generaal van het dode leger’ en ‘Reisverbod’.

Jan Lievens en Jan Huib Nas zijn 2 oude witte mannen die zich verdiepen in de wokefilosofie. Daarom lazen zij beiden ‘Verlichting onder vuur’ van Dyab Abou Jahjah , waarschijnlijk minder wit, maar van dezelfde generatie.

De Italiaanse parlementsverkiezingen zijn exact 1 week oud. Voor Jan Lievens een reden om ‘Proeftuin Italië. Hoe het mooiste land van Europa de moderne politiek uitvond’ van Pepijn Corduwener & Arthur Weststeijn te lezen.

Voor Te Boek! las Jan Huib Nas de roman Leonardo Da Vinci van Dmitri Merezjkovski. Jan Lievens voelt hem aan de tand.

Zondag was Georges Baeyens van Davidsfonds Lede te gast bij Jan Lievens en Jan Huib Nas in Te Boek! Hij vertelde over de poëzieplannen van het Davidsfonds voor het komende voorjaar en lanceerde een oproep naar Leedse dichters.

Fragmenten

Kies het programma waarvan je fragmenten wil beluisteren

Luister Live

X