Nieuws uit eigen huis. Vorige zaterdag hielden onze radiomakers een echt Kerstcafé open in De Spinsch in Wanzele. Van 10u tot 22u werden er verzoekplaten gedraaid en kon je er iets eten en drinken. Radio Lede zond live uit. Rond 21u50 werd het eindbedrag bekendgemaakt op de radio en in het café, en meteen volgde een daverend applaus. Radio Lede kan 1.320 euro schenken aan hun goede doel van dit jaar, Welzijnsschakels Lede.

“Dit hadden we niet verwacht,” zegt hoofdredacteur van Radio Lede Ralph Iliano. “Van 14u tot 22u zat ons cafeetje altijd gezellig vol, en de mensen waren bijzonder vrijgevig. Velen gaven veel meer dan de gevraagde euro per verzoekplaat.”
Ralph wil ook graag alle medewerkers van de radio en de actie expliciet bedanken. “Er komen heel wat felicitaties mijn richting uit, maar dit kon ik echt niet alleen. Dit is een groepsprestatie. Ik ben maar een radar in een grotere machine, en wil dan ook van harte alle Radio Lede medewerkers bedanken. Iedereen heeft alles gegeven voor deze actie, en het resultaat is geweldig.”

Of er volgend jaar een nieuwe editie komt? “Absoluut” klinkt het bij de radiomakers!