Het college van burgemeester en schepenen besliste op 7 november 2023 om vanaf 2024 het brandregime van de openbare verlichting bij te stellen. Op weekdagen blijft de verlichting branden tot 24 uur, dat wil zeggen een uurtje langer dan nu het geval is. Op vrijdag en zaterdagnacht verandert er niets, dan blijft de openbare verlichting de volledige nacht branden.

Om de branduren te veranderen, zijn er aanpassingen nodig in 93 cabines. De werken starten begin januari en nemen een 3-tal weken in beslag. In die periode kan het zijn dat er verschillende brandregimes – zelfs binnen 1 straat – zichtbaar zijn en/of dat lampen tijdelijk overdag branden. Recent besliste Fluvius daarnaast ook om vanaf nu op alle feestdagen en de avond ervoor de verlichting altijd te laten branden.

Op kerstavond en oudejaarsnacht zal de verlichting dus de hele nacht branden.