Vorige zondag werd het Hoppinpunt Lede Ziekenhuis ingehuldigd. Dit is het eerste Hoppinpunt in onze vervoerregio in de huisstijl van Hoppin. Een Hoppinpunt is een punt waar verschillende vervoermiddelen samenkomen en op elkaar zijn afgestemd. Je start er je reis of stapt er vlot over van het ene op het andere vervoermiddel, zoals de trein, tram, bus en deelsystemen (fiets, auto of step). Dat betekent ook dat je er altijd een fietsenstalling zult vinden, en soms zelfs een pakjesautomaat, bagagelockers of een fietsherstelzuil.

Met Hoppin wil de Vlaamse Overheid de combimobiliteit in een herkenbaar jasje steken. Op deze manier willen ze de mobiliteitstransitie zichtbaar maken in het straatbeeld en herkenbaar maken voor de gebruiker. In de komende jaren staan zo’n 2.000 Hoppinpunten gepland over heel Vlaanderen. Het Hoppinpunt Lede Ziekenhuis is een klein lokaal punt, maar wel een mooi voorbeeld van hoe Hoppin de mobiliteit van morgen vandaag al realiseert.