Langs de Grote Steenweg (N9) in Oordegem staan heel wat zieke bomen. Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, zal deze bomen weghalen om te vermijden dat ze omvallen op de weg. De werfzone loopt vanaf ongeveer 100 meter na de zijstraat Hoeksken tot aan de Beekstraat. In totaal zullen ze 73 bomen vellen, maar ook 116 nieuwe planten. Het vellen van de bomen vindt plaats tussen maandag 11 en vrijdag 22 december 2023. De nieuwe bomen zullen begin 2024 geplant worden, wanneer het weer dit toelaat.

De werken brengen beperkte hinder met zich mee. De werken worden uitgevoerd aan de hand van een mobiele werf. De werfzone schuift dus steeds op en wordt telkens afgeschermd met tijdelijke verkeerslichten. Buiten de werkuren is er geen hinder voor het verkeer.

Op wegenenverkeer.be/Lede vind je alle actuele informatie over dit project. Heb je vragen over de werken, dan kan je terecht bij Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen via www.meldpuntwegen.be.