Heb je het soms financieel moeilijk? En/of vind je duurzaamheid belangrijk? Dan is de nieuwe DEELkast iets voor jou! Aan de elektriciteitscabine van WZC Markizaat, vind je er sinds kort eentje. En binnenkort komt daar nog een tweede op een andere locatie bij.

Een DEELkast is een kast waarin producten staan die je wil delen met andere Ledenaars. Dat gaat voedselverspilling tegen en is goed voor het klimaat. De DEELkast is ook bedoeld als steun voor wie het financieel moeilijker heeft. Het idee is om elkaar te helpen is: neem wat je nodig hebt en geef wat je kunt missen.

In deze kast vind je voor iedereen: oogst uit de tuin, kleine huisraad, tuinmateriaal, planten en zaden, school-, naai- en knutselmateriaal, materiaal voor dieren en klein speelgoed. Wie het financieel moeilijker heeft mag ook hygiëneproducten: tandpasta en -borstel, shampoo, zeep, douchecrème, zonne-en verzorgingsproducten en menstruatiemateriaal nemen. Kledij en leesboeken breng je best naar de kringwinkel.

Iedereen kan en mag delen en nemen. Het is uiteraard wel de bedoeling dat je enkel neemt wat je nodig hebt en geef wat je kunt missen.