Heel wat jongeren spenderen vele uren in de virtuele wereld van videospelletjes. Voor een deel van hen is gamen zelfs problematisch. School, sociale contacten en gezondheid gaan achteruit terwijl ze alsmaar meer tijd besteden achter het scherm. Hoe pak je dit aan als ouder? Wat zijn goede afspraken over game- en schermtijd? Vanaf wanneer spreken we van een gameverslaving? Hoe vermijd je dat het uit de hand loopt en wat als het al zover is?

Spreker Matthias Dewilde, auteur van het boek Game over en oprichter van GameChangers, heeft met zijn lezingen en begeleidingen al meer dan 25.000 gezinnen geïnspireerd naar een evenwichtig game- en schermgebruik. Hij deelt zijn ervaringen en legt uit wat je als ouder kan doen om overmatig gamegedrag te vermijden en je kinderen de offline wereld te laten (her)ontdekken.

Graag vooraf inschrijven via lede.bibliotheek.be.