Het lokaal bestuur Lede en fotograaf Jacques De Kegel stelden eerder deze week in GC De Volkskring het boek Lede, Vroeger & Nu voor.

Iedereen kijkt graag naar oude foto’s, niet in het minst om de herinnering aan hoe het ooit is geweest levendig te houden. De camera legt alles haarscherp vast en bewaart ze voor het nageslacht. Dan valt pas op hoe snel details vervagen en hoe ingrijpend veranderingen kunnen zijn. In dit boek staan veel oude foto’s uit ons dorp. Maar wat meer is: we maken de vergelijking met het heden. Fotograaf Jacques De Kegel ging daarom in Lede op pad. Met zijn camera en een reeks oude prentkaarten verenigt hij het verleden en heden. Op sommige plaatsen heeft de tijd – en vooral de mens – nauwelijks impact gehad, terwijl andere plekken haast niet meer te herkennen zijn. Het lijkt soms een spelletje Zoek de 7 verschillen!

Het boek kwam tot stand in samenwerking met de Koninklijke Heemkundige Kring Heemschut Lede, Erfgoedcel Denderland, beroepsfotografen.be en Vlaanderen, verbeelding werkt. Je kan het boek nog kopen bij de cultuurdienst, Carrefour Market Lede, Standaard Boekhandel Aalst en Wetteren en FNAC Aalst.