Vandaag en vannacht voorspelt het KMI veel regen in onze gemeente. Ook de voorbije dagen viel er al veel neerslag, waardoor de waterpeilen hoog staan. Plaatselijke wateroverlast is dus niet uitgesloten. De veiligheidsdiensten en het lokaal bestuur staan paraat en volgen de situatie op.

Woon je in overstromingsgevoelig gebied? Bereid je dan voor: maak greppels en goten schoon en vrij, voorzie waterdichte materialen (bv. zandzakjes of bakstenen) voor het keldergat, de rioolputjes … en check hoe je gas en elektriciteit kan afsluiten (indien nodig). Zorg er ook voor dat losliggende voorwerpen in de tuin niet kunnen worden meegenomen door het water.

Vermijd ook niet-essentiële verplaatsingen. Moet je toch de weg op? Hou voldoende afstand en probeer bruusk remmen te vermijden. Gebruik de hoofdwegen, rijd niet in een straat die onder water staat. Is het zicht beperkt? Zet dan – ook overdag – je dimlichten aan.

Fluvius zal de openbare straatverlichting tot eind deze week ’s nachts niet doven, zodat iedereen (inwoners, veiligheidsdiensten, waterloopbeheerders) veilig de weg op kan.