Onder een stralende zon werd deze week in het park van Mesen een kunstwerk van vergeet-me-nietjes in cortes-staal onthuld. Dit gebeurde in het kader van Lede dementievriendelijk gemeente.

Het aantal mensen met dementie blijft stijgen. Daarboven is het niet altijd gemakkelijk om hierover te praten. Dementie is dus meer dan ooit een uitdaging. Daar wil het lokaal bestuur aan werken. Een verschil maken voor mensen met dementie, hun familie en naasten en tegelijkertijd alle mantelzorgers die elke dag zorgen de nodige erkenning geven, daar staat het kunstwerk in het park van Mesen symbool voor.

In de realisatie van dit project maakten vele handen het verschil. Al deze initiatieven groeien vanuit een fijne werkgroep waar verschillende mensen hun steentje bijdragen. Wat begon als een droom en iets klein, blijft nu groeien. Zo ontstond dit jaar het ontmoetingscafé voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie. Vanaf nu komt daar dus ook een hartverwarmende ontmoetingsplek bij.