Vorige zondag was het wedstrijddag voor Twirl in Motion uit Lede. Het provinciaal kampioenschap in Brugge stond op het programma. De twirlclub stond geprogrammeerd met drie optredens, en elk team slaagde erin zich te plaatsen voor de nationale wedstrijd.

De jongste dames hadden hun eerste provinciale wedstrijd, zij deden mee met team accessoires jeugd. Een prachtige routine werd beloond met een eerste plaats, provinciaal kampioen en een selectie voor het nationaal kampioenschap. De iets oudere jongedames, met al een beetje meer ervaring, deden mee met hun team dance jeugd. Ook zij brachten hun routine zeer goed en werden ook beloond met een eerste plaats. Tevens zijn ook zij provinciaal kampioen en geselecteerd voor het nationaal kampioenschap. Als laatste was het de beurt aan het batonflag team. Ondanks de iets moeilijkere voorbereiding deden ook zij het heel goed, wat ook beloond werd voor goud, provinciaal kampioen en selectie voor het nationaal kampioenschap. Helaas kon het senior dance team en solo dance en solo showtwirl niet doorgaan wegens blessure.

Ook Showkorps Sint-Martinus uit Oordegem haalde medailles binnen. Bij hen werden twee van de drie routines geselecteerd voor de nationale wedstrijd. Deze gaat door op zaterdag 9 maart in de Philipssite in Leuven.