Sinds donderdag heeft onze gemeente een nieuwe website. De website bevat informatie over allerlei onderwerpen: duurzaamheid- en klimaattips, vacatures, activiteiten, mogelijkheden rond kinderopvang, informatie rond sociale hulpverlening, enzoverder.

De informatie rond wegenwerken en omleidingen kan je nu per project opzoeken én via een kaart alle mogelijke hinder in Lede in beeld zien. Daarnaast staan op de website ook nieuwsberichten en aankondigingen van het lokaal bestuur.

Ook het e-loket zit in een nieuw jasje. Iets melden, een afspraak maken of je kind inschrijven voor het knutselatelier. Het kan allemaal van thuis uit. Elk jaar levert de dienst burgerzaken heel wat aktes en attesten af. De meeste van deze attesten kun je online aanvragen en krijg je rechtsgeldig in je mailbox zonder dat je moet langskomen in het Burgerhuis.

De website van Lede is nu eindelijk ook geschikt voor smartphones. Neem zelf een kijkje op www.lede.be.