Op dinsdag 3 oktober 2023 werden voor de tweede maal de Tragewegenawards uitgereikt. De Provincie Oost-Vlaanderen wil daarmee de lokale besturen in de kijker plaatsen die actief bezig zijn rond dit thema en inzetten op concrete realisaties op het terrein. Erpe-Mere, Lede en Stekene vielen in de prijzen.

De winnende gemeenten worden elk beloond met een bedrag van 1.500 euro om te besteden aan verfraaiingen langs de trage wegen . Daarnaast krijgen ze ook een bordje om te bevestigen in het gemeentehuis of op een andere plek in de gemeente.

Onze gemeente viel in de prijzen in de categorie Meest functionele weg. Een prachtige recreatieve route (langs weide en bos, met de oude herberg ‘De Wijmenier’) met ook onschatbare functionele waarde. De weg loopt immers van Impedorp tot het centrum van Lede. Een van de meest gebruikte trage wegen in Lede, zeker door de jeugd.

De Provincie wil de komende jaren verder inzetten op een provinciedekkend netwerk van die trage wegen.