Open Monumentendag gaat ook in Lede door. De Fauconniersmolen in Oordegem hangt op zondag 10 september de feestvlaggen uit en draait op volle toeren. Bij voldoende wind zijn er maaldemonstraties. De molenaars en -gidsen geven doorlopend rondleidingen. Kom smullen van een heerlijke molenpannenkoek met een drankje. Bekijk het werk van een ambachtelijke smid of neem een selfie met een oud legervoertuig, en misschien zit er wel een ritje in.

Ook op het dorpsplein van Lede kan je terecht op Open Monumentendag. Bezoek gratis de oude kiosk op het marktplein en laat je verrassen door de oude uitvergrote foto’s met de vroegere handelszaken rond het dorpsplein. Een gids vertelt je er alles over en vergelijkt met de huidige situatie. Elke bezoeker krijgt een kleine verrassing mee naar huis!

Meer info krijg je op www.openmonumentendag.be.