De lokale politie Erpe-Mere/Lede vraagt om verdachte voertuigen en personen zeker te blijven melden. Zo verzamelt u voor de politie belangrijke informatie zonder dat u zelf risico loopt.

Let vooral op kentekenplaten van wagens. Zelfs een gedeeltelijke nummerplaat is zeker de moeite om door te geven. Zorg bij personen voor een zorgvuldige persoonsbeschrijving. Geef ook door wat het verdachte gedrag precies inhoudt, en waar u dit heeft opgemerkt. Ook de eventuele vluchtrichting is nuttige informatie.

De politie neemt uw melding steeds ernstig en zal zo mogelijk onmiddellijk ter plaatse komen. Uw oproep wordt ook automatisch geregistreerd. Deze melding met cruciale informatie kan, ook in de uren of dagen daarna, leiden tot een verdachte van een strafbaar feit.

Meld verdachte situaties steeds op het noodnummer 101. Een verdachte toestand = DRINGEND. Twijfelen is niet nodig. Bel liever een keer te veel, dan een keer te weinig.