De jeugddienst van de gemeente Lede wil zich inzetten voor de gezondheid en het welzijn van de kinderen. Daarom bieden ze tijdens de speelpleinwerking geen frisdrank meer aan. Bij het middageten en tijdens het vieruurtje kunnen de kinderen plat en bruisend water drinken .

Kinderen mogen geen frisdrank van thuis meenemen, en moeten een drinkbus voorzien. Daarnaast krijgen ze dagelijks een tien- en vieruurtje aan. Er is ook één fruitdag per week. De kinderen kunnen dan genieten van een stukje fruit .

“Misschien moeten sommige kinderen even wennen aan deze verandering. Daarom vragen we jullie, als ouders, om hen te helpen begrijpen waarom we deze beslissing hebben genomen. Samen kunnen we hen aanmoedigen om te kiezen voor water en andere gezonde alternatieven! Als jullie nog vragen hebben, kunnen jullie altijd contact opnemen” aldus de jeugddienst.