Het Agentschap Wegen en Verkeer, de beheerder van de Vlaamse gewest-, autosnelwegen en fietspaden, en de stad Aalst starten op 30 mei met de herinrichting van de Gentsesteenweg, Capucienenlaan en Leo de Béthunelaan (N9) in Aalst. De werken, die zo’n 3 maanden zullen duren, moeten de veiligheid voor fietsers en het comfort voor alle weggebruikers gevoelig verbeteren. Tijdens de werken blijft verkeer in één richting steeds mogelijk. Zijstraten worden zo veel mogelijk toegankelijk gehouden. Desalniettemin zullen de werken aan deze drukke toegangsweg de nodige hinder met zich meebrengen. Ook voor Ledenaars die zich naar Aalst begeven.

Het project is opgesplitst in 2 fasen. Op dinsdag 30 mei start de eerste fase. Dan wordt er gewerkt aan de rijhelft richting Gent. Deze fase duurt tot begin juli. Nadien schuift de werfzone op naar de rijhelft richting rotonde ‘Haring’. De werken duren tot eind augustus.

Tijdens de werken wordt er steeds één richting opengehouden voor verkeer. In de andere richting gelden omleidingen. Voetgangers wandelen aan de zijde waar geen werken zijn. Via de bestaande zebrapaden steken zij veilig over naar de andere zijde. Fietsers volgen afhankelijk van de werfzone een omleiding via de Diepestraat, Nieuwbeekstraat, Klein Parksken, Koningin Astridpark, Koolstraat, Verastenstraat, Sinte Annalaan. Zo volgen fietsers richting Gent enkel tijdens de eerste fase de omleiding en fietsers richting de rotonde enkel tijdens de tweede fase.
Gemotoriseerd verkeer richting de rotonde ‘Haring’ kan steeds door. Verkeer richting Gent rijdt via de Geraardsbergsesteenweg (N45) en de Siesegemlaan (R41). De zijstraten blijven steeds maximaal bereikbaar.

Deze ingrijpende werken brengen onvermijdelijk hinder met zich mee, maar Wegen en Verkeer doet er alles aan om dit tot het minimum te beperken. Gefaseerd werken is daar een onderdeel van. Daarnaast blijven woningen en handelszaken maximaal toegankelijk. Ook zijstraten worden, behalve tijdens specifieke werken zoals asfaltering, toegankelijk gehouden.

Meer informatie is te vinden op wegenenverkeer.be/aalst.