Als je jouw eBox geactiveerd hebt, ontvang je geen aangifte per post. Je (grotendeels vooraf ingevulde) aangifte of voorstel van aangifte is beschikbaar in MyMinfin. Surf naar MyMinfin.be en meld je aan via itsme of met je identiteitskaart, pincode en kaartlezer. Heb je je aangifte ontvangen en zijn je gegevens juist en volledig? Dan hoef je niets te doen. Je ontvangt je aanslagbiljet (berekeningsnota) automatisch. Zijn je gegevens onjuist of onvolledig? Corrigeer ze via MyMinfin.be.

Als je jouw eBox niet hebt geactiveerd en als je Tax-on-web vorig jaar niet hebt gebruikt, heb je jouw aangifte per post ontvangen. Zoniet, kan je bellen naar 02 572 57 57.

Wil je je aangifte laten invullen door FOD Financiën – zonder je te verplaatsen? Dat kan op afspraak. Bel naar het nummer dat op de envelop van je aangifte staat of 0257 55 666. De experts van de FOD Financiën bellen je op het afgesproken tijdstip terug om samen je aangifte in te vullen per telefoon. Lukt dat niet? Bel of kom langs in het gemeentehuis of Burgerhuis. Een onthaalmedewerker noteert je gegevens en stuurt deze via een elektronisch platform naar de FOD Financiën. Nadien zal een medewerker van de FOD Financiën je contacteren en helpen bij het invullen van je aangifte.

Liever fysiek? Ook dat kan. Maar een afspraak via het onthaal van het gemeentehuis of Burgerhuis. De zitdag vindt plaats op donderdag 22 juni van 9u tot 12u en van 13u tot 15u in het Burgerhuis. Je hebt een afspraak nodig om langs te komen.