Op vrijdag 28 april en woensdag 17 mei organiseert het lokaal bestuur van Lede dode hoek lessen in sportcomplex De Ommegang voor de zesde leerjaren. Dit gebeurt in samenwerking met Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV), de lokale politie en twee geëngageerde vrijwilligers: Wim D’herde en Sieghild Neirinckx. Het is de bedoeling deze lessen jaarlijks aan de zesde leerjaren te geven.

De scholieren krijgen 50 minuten les opgedeeld in 25 minuten theorie- en 25 minuten praktijkles. De kinderen ontdekken dat een vrachtwagenchauffeur, zelfs met het correcte gebruik van de spiegels, bepaalde zones rond het voertuig niet kan zien. In en rond de vrachtwagen op het parkeerterrein van sportcomplex De Ommegang, ontdekken de leerlingen zelf wat ze in de spiegels van de vrachtwagen wel en vooral niet kunnen zien.