De gemeenteraad van gisteren is niet doorgegaan nadat bij aanvang de oppositie de raadszaal verliet. “De gezamenlijke oppositie heeft vanavond de gemeenteraad verlaten omdat de meerderheid niet in aantal was” verklaart Jan Lievens (N-VA Lede).

Het was schepen Elke Meganck (CD&V Lede) die in de file stond, en door haar afwezigheid was de meerderheid van CD&V Lede, De Coöperatie en onafhankelijk schepen Heestermans  … niet in de meerderheid. “Daarmee herinneren we deze centrumlinkse coalitie aan hun keuze om met een krappe meerderheid te besturen” aldus Lievens.

“Wij betreuren het feit dat de oppositie de gemeenteraad heeft verlaten. Er is duidelijk gesteld door de voorzitter van de gemeenteraad dat het ontbrekende raadslid door overmacht in vertraging was maar wel binnen de tien minuten zou aanwezig zijn op de gemeenteraad” klinkt het bij CD&V Lede.

N-VA Lede laat weten hun zitpenningen te zullen schenken aan een goed doel.