Afgelopen zondag was het voor de Leedse sportclub Twirl in Motion eindelijk zover. Na de selectiewedstrijd in oktober waar ze met alle optredens geselecteerd werden kon de twirlclub aantreden op het Nationaal kampioenschap in Leuven.

Voor het jongste team was het de eerste keer op het nationaal en ze deden het schitterend met een derde plaats als gevolg.

Myrthe nam goud en werd nationaal kampioen. Het batonflagteam dat aantrad met een nieuwe routine werd ook nationaal kampioen.

“Een geslaagde dag voor ons” zegt Monika van Twirl in Motion. “Het resultaat van hard trainen en samen naar iets toe werken. Als kers op de taart werden we die avond gehuldigd als sportploeg van het jaar in de gemeente Lede, en ook daar zijn we als vereniging zeer fier op. Dat bewijst dat we goed bezig zijn om van Twirling een populaire en bekende sport te maken in de streek.”

Twirl in Motion werd in 2019 opgestart in Lede. Twirling is een sport waarbij ritmische gymnastiek, turnen en ballet worden gecombineerd met dansbewegingen en een baton, dit op verschillende soorten muziek in wedstrijdverband.