Gisteren, zondag 12 maart, brak een brand uit in een loods in de Molenhoek in Smetlede. Omdat het dak van de loods asbest bevat, was hier even ongerustheid in. Er werden echter geen asbestdeeltjes gevonden op het openbare terrein of in de school in de buurt. Bij de aanpalende woning werden enkele deeltjes gevonden, te wijten aan de ontploffing en windrichting.

Ondertussen werd alles veilig opgeruimd door de brandweer. Er is dus geen reden tot ongerustheid.

Preventief vraagt de gemeente, mocht je als buurtbewoner toch nog iets opmerken in je tuin waarvan je denkt dat het afkomstig kan zijn van de brand, dit niet met blote handen aan te raken. Draag plastic handschoenen om dit te bergen in een plastic zak. Meld dit ook via preventie@lede.be. Het is niet nodig om een masker te dragen. Je huis verluchten kan.

Heb je een dringende vraag, dan kan je bellen naar het algemeen nummer van het gemeentehuis op 053 60 68 00.