Na een succesvolle eerste editie kunnen alle inwoners van Lede opnieuw deelnemen aan een groepsaankoop regentonnen.

Via www.1000regentonnen.be krijgt elke inwoner van Lede de kans een duurzame regenton aan kopen aan een voordelige prijs. De groepsaankoop is een initiatief van streekintercommunale SOLVA in samenwerking met afvalintercommunales ILVA en IVLA. Het streefdoel is dat er in alle deelnemende Zuid-Oost-Vlaamse gemeenten samen opnieuw duizend regentonnen bijkomen, goed voor meer dan 300.000 liter wateropvang. En Lede ondersteunt deze actie graag!

Regenwater is een kostbaar goed. Droge zomers met een tekort aan water vormen een probleem voor landbouw en natuur. En een teveel aan water leidt tot wateroverlast, soms met vernietigende kracht. Voor wie geen regenwaterput heeft, is een regenton een prima idee. Met een regenton vang je hemelwater op zodat er minder naar de riolering wegvloeit. Je kan het gebruiken in je tuin, om je auto/fiets te wassen of om te poetsen. Zo bespaar je heel wat euro’s op je stadswaterverbruik. Regenwater bevat nauwelijks kalk, wat goed is voor je bloemen en planten.  Een regenton aanschaffen is dus goed voor de natuur en het klimaat, je bespaart op je waterfactuur en je helpt mee om Lede klimaatbestendig te maken.

De campagne #1000regentonnen start op 7 april. Vanaf die dag kan je op de website www.1000regentonnen.be de types tonnen en de prijzen zien en je bestelling plaatsen. Je kan kiezen uit drie types: een standaardton, een middelgroot muurmodel en een kingsize muurmodel. Het zijn stuk voor stuk kwalitatieve, duurzame en weerbestendige regentonnen. Je regenton wordt eind juni thuis geleverd. Wie een cilindervormige regenpijp heeft en er ook een vulautomaat bijbestelt, kan die voor een kleine meerprijs laten aansluiten op de regenpijp.

Wil je een reminder krijgen bij de start van de groepsaankoop? Laat dan je mailadres achter op www.1000regentonnen.be.