Naar aanleiding van de nieuwe dienstverlening van De Lijn, schaft de gemeente het halfmaandelijks beurtelings parkeren in de Grotekapellelaan af. Dit gebeurde ook al op andere plaatsen, zoals de Koning Albertlaan, Bellaertstraat, Rossel- en Reymeersstraat. Niet in het minst omdat deze regeling vaak niet correct wordt toegepast of vergeten.

Voortaan kan je in de Grotekapellelaan parkeren langs één zijde:
– gedeelte tussen Reymeersstraat en Smesweg: parkeren langs de kant van de onpare huisnummers;
– gedeelte tussen Smesweg en Albrecht Rodenbachstraat: parkeren langs de kant van de pare huisnummers;
– gedeelte tussen Albrecht Rodenbachstraat en Hoogstraat: parkeren langs de kant van de onpare huisnummers.

Het gemeentebestuur bevroeg de bewoners hierover via een brief. Er kwamen een (heel beperkt) aantal reacties. Daarom zal het bestuur dit eerst als proefopstelling invoeren, tussen 1 februari en 1 mei.