Sinds vandaag wordt de Nieuwstraat, gedeelte tussen Katstraat en Bellaertstraat, afgesloten voor verkeer ter hoogte van de fietsenstalling van het Stella Matutinacollege. Voetgangers en fietsers kunnen wel door.  Er is een omleiding voorzien via de Katstraat – Ommeganglaan – Dr. Moenslaan – Olmendreefrede.

Vanaf vrijdag wordt Smetlededorp afgesloten ter hoogte van de schoolpoort. Voetgangers en fietsers kunnen wel door. Daar moet je de omleiding volgen via de Molenhoek – Oordegemkouter – N9 – Papegemstraat – Essestraat – Langehaag.

Beide werken zullen een maand duren.

Opmerkelijk is dat inwoners en handelszaken niet op de hoogte werden gebracht van deze werken. Ook het Stella Matutinacollege moest het nieuws gisterennamiddag vernemen van een onbekende die de school binnenkwam, vermoedelijk de verantwoordelijke van de werken. Hij bracht de het college op de hoogte en liet weten dat de gemeente dit waarschijnlijk vergeten was.