Het parket en de gouverneur van Oost-Vlaanderen organiseren in samenwerking met de lokale politiezones, dus ook die van Erpe-Mere/Lede, en de federale wegpolitie de 26e editie van de ‘Verkeersveilige Nacht Oost-Vlaanderen’ op vrijdag 9 december 2022. Op meer dan 100 plaatsen in de provincie worden dan tussen 19u en 7u de volgende ochtend alcohol- en drugscontroles uitgevoerd.

Gouverneur Carina Van Cauter: “Met deze gezamenlijke verkeersveilige week willen we de maatschappelijke bewustwording over de gevaren van alcohol en drugs in het verkeer verhogen door te sensibiliseren, te controleren en te wijzen op de gevolgen. Misbruik van alcohol en drugs in het verkeer kan immers heel wat menselijk leed veroorzaken, maar kan ook leiden tot ernstige aandoeningen en bijgevolg de rijongeschiktheid van de bestuurder. Ik bedank de politiediensten voor hun inzet, het parket voor hun consequent beleid en de politierechtbank, die onder andere met de themazittingen hun inspanningen en de straffen die je kan krijgen als je tegen de lamp loopt goed zichtbaar maakt deze week. Tijdens de Verkeersveilige Nacht hopen we dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en veilig zal sturen. Want hoe mooi zou het zijn om na een week van voorafgaande controles een verkeersveilige nacht zonder overtredingen te kunnen optekenen.”