Vorig weekend werden de politiediensten opgeroepen voor een woninginbraak te Erpe-Mere, Kleine Steenweg. Het slot van de achterdeur werd geforceerd. De woning werd grondig doorzocht, en er werden juwelen en cash geld gestolen. Even later kwam ook de melding binnen van een inbraak te Lede, Keiberg. Ook hier werd de woning betreden via de achterdeur en werd de woning doorzocht, met hetzelfde resultaat: cash geld en juwelen verdwenen. Mogelijks hebben beide zaken verband met elkaar. Het onderzoek loopt.

De politie vraagt om elk verdacht feit onmiddellijk te melden. Discretie wordt gegarandeerd. Het is ook belangrijk om een licht te laten branden bij afwezigheid. “Wij kunnen niet genoeg waarschuwen aan het begin van de donkere maanden. Een tijdschakelaar is nu eenmaal geen grote kost” klinkt het bij de politie.