Vanaf 21 november gaat de laatst fase in voor de twee grootste wegenwerken in onze gemeente. Deze werken duren tot midden maart 2023.

De Reymeersstraat, het gedeelte tussen Guchtstraat en Damstraat, wordt opengebroken. De Guchtstraat wordt vanaf 21 november opnieuw dubbele richting (met tijdelijk parkeerverbod). De Molenbergstraat wordt opengesteld vanaf eind november.

Het verkeer komende van de deelgemeenten wordt omgeleid via Guchtstraat – Wijstraat – Wichelse steenweg. Het verkeer komende van het centrum van Lede wordt omgeleid via Molenbergstraat – Overimpestraat – Ledestraat – Ledezijdestraat. De Guchtstraat wordt vanaf 21 november wel opnieuw dubbele richting. In de Wijstraat en Guchtstraat zal er een parkeerverbod gelden tot midden maart 2023.

Gelet op het feit dat het kruispunt Grotekapellelaan – Hoogstraat – Ommeganglaan nog niet is opengensteld voor verkeer, kan het plaatselijk verkeer gebruik maken van de verharde landbouwweg Vuystermansstraat om de gewestweg te bereiken. Deze wordt opengesteld in één richting (komende van Overimpestraat – richting Hoogstraat). Zodra het kruispunt Grotekapellelaan – Hoogstraat – Ommeganglaan terug open is, vervalt dit regime.