Komende donderdag is er weer gemeenteraad in Lede. Op de agenda staan onder andere het afsluiten van een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor het vaccinatiecentrum Denderdal, de financiering van werken aan de Sint-Martinuskerk en de zes kapellen van de ommegang, de aanwending van de uren van de Kunstacademie en een wijziging aan het subsidiereglement voor jeugdverenigingen. De volledige agenda vind je hier.

Ook de oppositie heeft een aantal punten op de agenda geplaatst. Zo heeft Open Lede een voorstel betreffende zorgparkeren. Dat is een systeem waarbij bewoners de parkeerplaats voor hun oprit of garage beschikbaar stellen van hulpverleners. Ook de gemeentelijke begroting willen ze aanpakken: dat moet in één oogopslag voor iedereen te begrijpen zijn, aldus Open Lede.

N-VA Lede haalt de veiligheidsproblematiek van de stationsbuurt aan, naar aanleiding van het filmpje dat onlangs verscheen waarbij een scholier die al op de grond ligt geschopt wordt door een groepje jongeren.

Je kan als publiek de gemeenteraad volgen vanaf 19u30 hetzij in de raadszaal, hetzij thuis want de zitting wordt ook integraal gestreamd via deze link.