De politieke beweging De Coöperatie zet deze herfst een boomplantactie op poten. Zij willen 240 ruwe berken verdelen onder Leedse geïnteresseerden. Op deze manier zoeken zij een compensatie voor de verkiezingsborden die zij in 2018 plaatsten, en willen zij bijdragen aan de doelstelling ‘1 boom per inwoner’ van het huidige bestuur.

Secretaris Katinka Pottie en voorzitter Jan Huib Nas lichten de actie toe: “In verkiezingsjaren slagen de meeste politieke partijen er in om talrijke borden te plaatsen langs onze Leedse wegen. Als nieuwe partij in Lede deden ook wij van De Coöperatie dit eind 2018. We plaatsten zo’n 60 borden overal in onze gemeente. Daarvoor werden telkens 4 steunpalen geplaatst, dus in totaal zo’n 240 palen. En daar zagen wij nu eens een mooie nieuwe uitdaging in: waarom planten we deze herfst niet eens 240 bomen in plaats van die verkiezingspalen?”

De jonge bomen zijn beschikbaar in verschillende maten van ongeveer 1,5m tot 3m hoog. Op zaterdagnamiddagen 19 en 26 november en 3 en 10 december is er een afhaalmoment (14u tot 16u) op geitenboerderij De Klaverlochting in Impe.

Als je in Lede woont en geïnteresseerd bent kan je je registreren via de website www.de-cooperatie.be en geef aan hoeveel bomen je wilt, hoe groot en welke afhaaldag.