Ook onze politiezone nam deel aan de jaarlijkse flitsmarathon. Van de 1.685 gecontroleerde voertuigen reden er 152 te snel. Dit is meer dan 9%, wat vrij hoog is gezien de actie in heel Vlaanderen via de media werd aangekondigd.

De grootste overtreding deed zich voor op de N442 waar er een snelheid van 79km per uur werd vastgesteld binnen de bebouwde kom. Daarnaast werden nog 15 andere PV’s opgesteld voor gordeldracht, niet gebruik van een kinderzitje, gsm-gebruik achter het stuur, boorddocumenten, niet verzekering en een opgedreven bromfiets.

De aankondiging van snelheidscontroles en het effectief handhaven via een flitsmarathon heeft een grote impact heeft op de gereden snelheden op onze wegen. Op alle gemeten locaties ligt de gemiddelde snelheid lager tijdens de flitsmarathon dan tijdens exact een week ervoor. De flitsmarathon draagt zo actief bij tot een betere verkeersveiligheid.