Voor het vierde jaar op rij organiseert de bibliotheek van Lede De Schrijfwijzen – Het Groot Dictee Heruitgevonden. Dat is een hippe variant van het bekende traditionele dictee. Het wordt simultaan gespeeld in bibliotheken over heel Vlaanderen en Brussel. Je hoeft zeker geen spellingsgenie te zijn om mee te doen.

Het wordt een avond vol taalplezier. Het dictee start op vrijdag 7 oktober stipt om 20u in meer dan 80 bibliotheken in Vlaanderen. Trommel je taalminnende vrienden op en speel mee! Wat valt er te winnen? Toffe prijzen en eeuwige roem! Het is géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers, wél een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt.

De Schrijfwijzen is een initiatief van Creatief Schrijven vzw en De Standaard, in samenwerking met de Vlaamse bibliotheken, Team Taaladvies, Davidsfonds Lede en Oordegem.