Dit weekend is het weer feest in Lede. Tijdens septemberkermis zijn er heel wat leuke activiteiten voor jong en oud. De kermiskramen staan op het marktplein van 23 tot en met 27 september. In het weekend en op dinsdag 27 september zal de markt verkeersvrij zijn. Zo kan je genieten op een gezellig terrasje.

Een concert meepikken? De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia geeft het beste van zichzelf op maandag 26 september om 20u op de parking aan het burgerhuis.

Ook de leerlingen Beeld van de kunstacademie zijn aanwezig op het kermisweekend. Ze stellen hun werken tentoon in de parketzaal van Huize Moens op zondag 25 september van 13u tot 19u.

En dan is er nog de jaarmarkt. Kom op dinsdag 27 september tussen 8u en 12u naar de Kasteeldreef en Kasteelstraat voor de gezelligste markt van het jaar!. Aan het oude rusthuis Villa Letha kunnen kinderen vrij langskomen tussen 9u30 en 11u30 om een gezond snoephuisje te maken. Zelfs de lijm is eetbaar! Geen fan van snoep? Kinderen kunnen ook een designvaasje vullen met gekleurd zout of een windmolenbloempje maken. Loop je mee met de Ganzenfanfare? Meer dan 10 gedresseerde ganzen, de tambour-maître voorop en de trommelaar achteraan doen of ze een fanfare zijn. In de pauze vind je ze terug op het grasveld en mag je komen kijken hoe de ganzen hun veren poetsen, in bad gaan, met elkaar kwekken en eten.

Kom tot slot op zondag 25 september tussen 14u en 18u naar het plein voor Huize Moens voor een muzikaal en culinair programma! Je kan proeven van wereldse lekkernijen en de standjes rond ontwikkelingssamenwerking bezoeken.