Eerstelijnszone Regio Aalst start vanaf 14 september met een nieuwe vaccinatieronde tegen het coronavirus. De inwoners van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede kunnen hiervoor opnieuw terecht in vaccinatiecentrum Denderdal.

De nieuwe vaccins voor de herfstbooster hebben een dubbele werking, tegen zowel de oorspronkelijke covidvariant als de eerste omikronvariant. Zowel Pfizer als Moderna werden op 1 september door het Europese Geneesmiddelenagentschap (EMA) goedgekeurd. Eerstelijnszone Regio Aalst wachtte de goedkeuring af om de eerste uitnodigingen voor vaccinatie te versturen.

Elke inwoner van de Eerstelijnszone van 18 jaar of ouder, waarvan de basisvaccinatie afgerond is (minstens 2 prikken), zal een uitnodiging in de bus krijgen. De laatste vaccinatie moet wel minimaal 3 maanden achter de rug zijn. Zorgverleners, 65+ers en immuungecompromitteerden zullen als eerste een uitnodiging ontvangen. Later deze maand komen de 18- tot 65-jarigen aan de beurt. Met de uitnodiging kan je een afspraak maken om langs te gaan in het vaccinatiecentrum. Dat kan via mijngezondheid.be of via het vaccinatiecallcenter.

Het dragen van een mondmasker is verplicht in het vaccinatiecentrum. Alle informatie over het vaccinatiecentrum vind je op www.eerstelijnszone.be/denderdal. Wie vragen heeft of info wenst over zijn of haar afspraak kan terecht op het infonummer van het callcenter 053 72 30 80 of via het mailadres vaccin@elzregioaalst.be. Het callcenter is elke werkdag bereikbaar van 9 tot 16 uur.