Gisteren overhandigde Durabrik een cheque ter waarde van 1.000 euro aan Welzijnsschakel Lede. Voorzitter Vera Hanssens en vrijwilliger Jan Huib Nas reisden graag naar Drongen om de cheque in ontvangst te nemen. Deze schenking kadert binnen het ‘Een hart voor mensen’-project waarbij het bouwbedrijf voor elk nieuwbouwproject een bedrag geeft aan een lokaal goed doel.

Welzijnsschakel Lede ondersteunt gezinnen met een laag inkomen op verschillende vlakken. Zo gaat een team van 20 vrijwilligers regelmatig op huisbezoek bij zo’n 125 gezinnen in armoede. Daarnaast worden tal van  groepsuitstappen en -bijeenkomsten georganiseerd met als doel om deze families een leuke tijd te bezorgen en om hen uit hun isolement te halen. Ook de maandelijkse ‘groenten- en fruitbabbel’ speelt hier op in.

Op hetzelfde moment kregen ook 13 andere projecten een cheque van 1.000 euro overhandigd door Durabrik.

De Welzijnsschakel is in Lede stilaan een gekend begrip. Mensen brengen kleren, huisraad en luiers. Maar ondanks deze giften en die van Durabrik is alle extra hulp nog altijd van harte welkom. Welzijnsschakel zal deze hulp met zorg inzetten en ervoor zorgen dat het terecht komt bij die mensen die het zeer hard nodig hebben.