Ben je begaan met het milieu en heb je groene vingers? Wil je je kennis rond composteren en kringlooptuinieren delen met anderen? Dan is vrijwilligerswerk als kringloopkracht misschien wel iets voor jou!

Als kringloopkracht help je, samen met andere kringloopkrachten en de milieudiensten van je stad of gemeente, de ecologische kringloop van keuken- en tuinresten te sluiten. Er zijn tal van mogelijkheden om anderen te informeren over de verschillende kringlooptechnieken, denk maar aan lesgeven op een school, tips geven over jouw of andermans tuin of demonstraties geven in een demotuin.

ILvA organiseert tijdens de maand oktober een gratis opleiding voor kringloopkrachten. Deze opleiding bestaat uit zes interactieve avondsessies en een praktijkdag.

Interesse? Surf naar www.ilva.be/word-kringloopkracht. Inschrijven voor de opleiding is verplicht.