Op 18 juni zijn alle atleten met een verstandelijke beperking welkom bij Vlierzele Sportief in Oordegem voor hun Belgisch kampioenschap G-atletiek. Om 14u30 bijten de dames de spits af in het hoogspringen, de heren beginnen dan aan hun speerwerpcompetitie. Tot 17u10 staan er voor zowel de dames als de heren tien verschillende disciplines op het programma. Voor sporters in klassen 20 en 21 zijn er nationale titels te verdienen in de loopnummers 100 m, 200 m, 400 m, 800 m en 1500 m. En wordt er een nieuwe Belgisch kampioen gezocht in het hoogspringen, speerwerpen, discuswerpen en kogelstoten.

Het weekend erop is er het Allianz Belgisch kampioenschap bij Koninklijke Racing Club Gent Atletiek in Gentbrugge. Het nationaal kampioenschap voor valide sporters én voor sporters met een fysieke of visuele beperking. Voor het eerst in lange tijd zal het Belgisch kampioenschap eens niet plaatsvinden in het Koning Boudewijn stadion in Brussel. In plaats daarvan verhuist het eenmalig naar het Wouter Weylandt-atletiekstadion te Gentbrugge. Het BK-weekend start met een avondsessie op vrijdag, op zaterdag en zondag gaan de wedstrijden door in de namiddag.