Gedaan met vloeken op je computer want de Beego IT-studenten zijn nu ook actief in Lede! Koop in de bibliotheken een Beego-digicheque voor 20 euro en krijg een uur digitale steun bij je thuis. Deze actie loopt nog tot 4 juli.

De studenten zijn minstens 18 en volgen hogere studies, meestal informatica of aanverwante richtingen. Na een grondige screening en training worden ze op weg gezet. Technisch zijn het krakken, maar ze begrijpen dat een computer niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Met deze studentenjob verdienen ze een centje bij en sommige scholen belonen de studenten hiervoor met extra studiepunten.

IT-studenten komen aan huis om te helpen met alle digitale vragen. Van computers die te traag werken, tot smartphones instellen of zelfs een slimme televisie uitleggen, geen digitale vraag is te veel voor deze geëngageerde studenten. Alles wordt met veel geduld en in mensentaal uitgelegd.

Een persoonlijke aanpak vindt Beego belangrijk. Wil je een afspraak? dan bel je naar Betty. Ook met de studenten bouwen de mensen een vertrouwensband op. Als de klant dat wil sturen ze steeds dezelfde student.

Sommige mensen halen niet graag iemand onbekend in huis. Daarom wordt er steeds op voorhand een foto gestuurd van de student die gaat langskomen. De studenten dragen ook een Beego-outfit zodat ze duidelijk herkenbaar zijn. Een uurtje voor de student bij jou aan de deur staat, krijg je nog een sms. Zo weet je perfect wanneer de student gaat toekomen en hoe hij of zij er uit ziet.

Beego werkt lokaal, selecteert een geschikte student uit jouw regio. De studenten verplaatsen zich voornamelijk per fiets.

Het lokaal bestuur Lede heeft een samenwerkingsovereenkomst met Beego afgesloten zodat Ledenaars van deze ondersteuning kunnen genieten. Woon je in Lede, dan kan je in de bib een digicheque kopen aan 20 euro. Hiermee krijg je een uur digitale ondersteuning.

Heb je een UiTPAS met kansentarief, een verhoogde tegemoetkoming of een actief sociaal dossier bij het OCMW? Dan betaal je 1,5 euro voor een cheque. Neem hiervoor contact op met de sociale dienst.