Radio Lede

Ronde Van Vlaanderen opnieuw door Lede

Op zondag 3 april passeert de Ronde van Vlaanderen in Lede. De dag ervoor, op zaterdag 2 april, rijden de wielertoeristen hun Ronde van Vlaanderen Cyclo.

De voorbije twee jaar beleefden we Vlaanderens Mooiste voor het scherm. Dit jaar kan het opnieuw langs het parcours.

Je kan vanaf het startschot om 10 uur een hele dag terecht op de Markt om De Ronde te volgen op groot scherm en de wielersfeer op te snuiven. De renners worden op kort voor de middag in onze straten verwacht. Het peloton volgt de gewestweg N442 komende van Ledebaan (Wichelen) – Wichelse steenweg – Rammelstraat – Markt – Hoogstraat – Leedsesteenweg (Erpe).

Op zondag 3 april geldt langs een deel van de gewestweg een parkeerverbod van 9 tot 12.30 uur. Tijdens de doortocht zelf wordt de gewestweg afgesloten voor het verkeer. In functie van het evenement op het marktplein geldt op het gedeelte voor de kerk parkeerverbod vanaf vrijdag 1 april 2022, 8 uur, tot maandag 4 april 2022, 16 uur. Op zondag 3 april van 8 tot 23 uur geldt parkeerverbod op het gehele marktplein.

Op zaterdag 2 april volgen de deelnemers van de Ronde van Vlaanderen Cyclo een ander parcours en doorkruisen Lede als volgt: komende van Kortenhoekstraat (Hofstade) – Steenstraat – Sasstraat – Onegem (Hofstade). Om een vlotte doortocht van de vele wielertoeristen te garanderen, geldt in de Steen- en Sasstraat een parkeerverbod tussen 7 en 12.30 uur.

Praktische informatie over de wedstrijd vind je in de fanguide op www.rondevanvlaanderen.be. Alle info over de Ronde van Vlaanderen Cyclo vind je op www.werideflanders.com.

Deel dit artikel