Lede

Johan De Ryck over fake news in de Volkskring

Nepnieuws is misleidende en onjuiste informatie die wordt verspreid om geld te verdienen of om de publieke opinie te beïnvloeden. Fake news kan vele vormen aannemen: een nieuwsbericht op een website, een video op sociale media of een afbeelding in een appgroep.

Nepnieuws bestaat al heel lang, maar de verspreiding ervan gaat razendsnel sinds de opkomst van sociale media. Iedereen kan tegenwoordig content plaatsen op internet. Daardoor lijken de grenzen tussen nieuws, nepnieuws en advertenties te vervagen. Het wordt steeds moeilijker om ze van elkaar te onderscheiden en een gefundeerde mening te vormen.

Oud-VRT-journalist Johan De Ryck geeft op donderdag 3 februari een kritische insidersblik op fake news aan de hand van filmfragmenten en iconische foto’s uit ons collectieve geheugen.

We starten om 20 uur in GC De Volkskring. De prijs bedraagt 5 euro of 1,50 euro met UiTPAS met kansentarief.

Kaarten kan je kopen online via Ticketgang, in de bibliotheek of bij de cultuurdienst.

Deel dit artikel