Foto Facebook André De Grauwe
Smetlede Wanzele

Leerlingen VBS Sterreneiland maken bos groter

Op maandag 24 januari hebben leerlingen van de Vrijebasisschool Sterreneiland uit Lede (afdeling Smetlede en Wanzele) het bos in de Vallei van de Serskampse Beek 2,7 hectare groter gemaakt. Dit hebben ze gedaan door op 3 vroegere weilanden een 8.000-tal boompjes aan te planten.
De soorten die worden aangeplant zijn onder andere zomer- en wintereik, beuk, tamme kastanje boskers, kardinaalsmuts en vlier.
Dit alles gebeurde onder het goedkeurend oog van Natuur en Bos van de Vlaamse overheid en de gemeente Lede.

Onder het motto Meer bos voor Vlaanderen! schaart de Vlaamse overheid zich, samen met belangrijke partners, vastberaden achter een uitbreiding van het bosareaal in Vlaanderen. Daarbij worden ook grondeigenaars volledig ondersteund en ontzorgd. Interesse? Surf naar Bosteller.be.

Deel dit artikel